انس کودکان به مطالعه باید اولویت آموزش و پرورش و والدین باشد
انس کودکان به مطالعه بايد اولويت آموزش و پرورش و والدين باشد
سرپرست ستاد فهما مازندران:

انس کودکان به مطالعه باید اولویت آموزش و پرورش و والدین باشد

حجت الاسلام نعمتي گفت: انس کودکان به مطالعه بايد اولويت آموزش و پرورش و والدين باشد و از همان دوران بايد فرهنگ سازي نسبت به کتابخواني صورت گيرد.
شناسه خبر : 32111 تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۱۴۰۰ زمان انتشار : ۱۰:۲۷

حجت الاسلام «رجب نعمتی» در گفت و گو با ستاد ارتباطات رسانه ای (فهما) از استان مازندران ضمن تبریک هفته کتاب و کتابخوانی از 30-24 آبان گفت: آمار مطالعه امروزه در کشور بسیار پایین آمده و فضای مجازی می تواند یکی از دلایل مهم آن به شمار آید چرا که بخش عمده ای از اوقات فراغت دانش آموزان، دانشجویان و مردم عادی را می گیرد.

 

سرپرست ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد مازندران با اشاره تاکیدهای منویات مقام معظم رهبری (مد ظله العالی)  در سال های اخیر درباره تولید علم، اظهار کرد: برای عملی کردن منویات معظم له باید به زیرساخت تولید علم یعنی مطالعه توجه ویژه شود که در کشور کمرنگ شده است.

 

وی بیان کرد: با توجه به اهمیت خواندن و علم آموزی و سفر برای کسب علم در آموزه های دینی باید پرچم دار نهضت مطالعه باشیم و همچنین باتوجه به صبغه و عقبه تاریخی نظیر کتاب های ارزشمند ابوعلی سینا باید در سکوی علم با بهره گیری از ظرفیت های در کشور، جایگاه بهتری را کسب کنیم.

 

حجت الاسلام نعمتی ابراز کرد: در حدیثی از امام علی آمده که «در عجبم از مردی که به غذای جسم خویش اهمیت می‌دهد اما نسبت به کتاب و مطالعه که برای تغذیه روح اوست بی‌اعتنایی می‌کند...» و این حدیث بیانگر اهمیت دادن بزرگان دین به کتابخوانی و مطالعه است.

 

وی گفت: پایین بودن سطح مطالعه در کشور به فرهنگ دوران کودکی برمی گردد که از همان دوران باید فرهنگ سازی صورت گیرد و علاوه بر مطالعه کتاب های درسی، خواندن کتاب های رمان و داستان و پرمحتوا به کودکان و دانش آموزان سفارش شود که آموزش و پرورش در انس کودکان و دانش آموزان به مطالعه، نقش تاثیرگذاری به عهده دارند.

 

حجت الاسلام نعتمی با اشاره به اینکه خانواده هم در ارتقای فرهنگ مطالعه فرزندان تاثیرگذار است، اظهار کرد: مطالعه در ادبیات گفتاری و نوشتاری و ذهن پویا کودکان تاثیرگذار است که خانواده ها باید به سن، جنس و علاقه مندی فرزندان عنایت داشته باشند.

 

وی تصریح کرد: ذائقه شناسی فرزندان در محیط خانواده و سوق دادن آنها به مطالعه باید مورد توجه باشد و والدین ومتولیان امرکه عهده دار پرورش کودکان هستند نیز نسبت به ذائقه شناسی توجه کنند چرا که بسیاری از دانشجویان امروز که دانش آموزان دیروز بودند، الفت با خواندن کتاب های غیر درسی ندارند.

 

حجت الاسلام نعمتی بیان کرد: آموزش و پرورش به صرف آموزش اکتفا نکند بلکه علاوه بر آموزش به پرورش و نهادینه کردن فرهنگ مطالعه در دانش آموزان بپردازد و معلم ها نیز نحوه تدریس خود را به ترغیب دانش آموزان به کتاب های غیردرسی علاوه بر درسی، سمت و سو دهند.

 

وی درباره طرح شنبه های کتاب که در کانون های فرهنگی هنری مساجد صورت می گیرد، گفت: این طرح بر اساس منویات مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) درباره نهضت مطالعه با توجه به ذائقه، خصوصیات و نیازهای مخاطبین صورت گیرد و کتاب های ارزشی در این طرح بکارگیری شود تا مانایی و انس با کتاب را شاهد باشیم.

 

حجت الاسلام نعمتی اظهار کرد: حوزه های علمیه، آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحیقات و فناوری و فرهنگ و ارشاد اسلامی و تمام نهادهای فرهنگی باید دست به دست هم دهند و از دوران کودکی، برنامه منسجمی داشته باشند تا کودک از همان سنین با کتاب و مطالعه انس بگیرد.

 

وی درباره اقدامات کانون های فرهنگی هنری مساجد در حوزه ترویج امر کتاب و کتابخوانی، بیان کرد: کتابخانه های مساجد در سال های اخیر با توجه به وضعیت اقتصادی کشور مورد بی مهری قرار گرفته و با کمبود منابع و کتاب های به روز مواجه شده که از مسئولین ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور انتظار می رود که به بخش کتابخانه ها و اهدای کتاب و تجهیزات سخت افزاری کتابخانه ها توجه بیشتری کنند و کتابخانه های کانون های فرهنگی هنری مساجد را بیش از پیش حمایت نمیاند تا حداقل کتابخانه های درجه یک کانون های فهما، حمایت ویژه شوند.

 

حجت الاسلام نعمتی ابراز کرد: با حمایت از حوزه کتابخانه های مساجد، اقشار مختلف مردم همانند گذشته بیشتر به این کتابخانه ها روی می آورند چرا که تعدادی از کتابخانه های مساجد در حال حاضر تجهیزات گرمایشی و سرمایشی، کتاب های به روز و امکانات اولیه یک کتابخانه را ندارند.  

 

وی گفت: خیرین با نذر فرهنگی که صدقه جاریه محسوب می شود در منطقه خود، توجه به کتابخانه ها داشته باشند و از برکات اخروی آن نیز بهره مند شوند چرا که به ارتقای فرهنگ مطالعه، کمک شایانی می کنند.

 

حجت الاسلام نعمتی اظهار کرد: برنامه هایی متعددی برای هفته کتاب و کتابخوانی در ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد مازندران نظیر برگزاری مسابقه نقاشي با موضوع كتاب و كتابخواني، مسابقه انشانويسی با موضوع مدافعين سلامت، مسابقه كتابخوانی با محوريت كتاب دغدغه هاي فرهنگي مقام معظم رهبري، افتتاح كتابخانه، بازديد از كتابخانه های فعال، تجليل از كتابداران فعال، معرفي روزانه يک كتاب در فضای مجازي (واتساپ ، ايتا ، اينستاگرام و...)، ارسال جملاتي از مقام معظم رهبري(مد ظله العالی) با موضوع اهميت كتاب از طريق پيامك براي كانون هاي استان، اهدا كتاب به كتابخانه ها و بسته بندي كتاب به همراه پك هاي بهداشتي و توزيع نمادين بين مردم جهت فراموش نشدن كتاب و كتابخواني در دوران كرونا تدارک دیده شده است.

 

وی با اشاره به وجود یکهزار و 194 کانون فرهنگی هنری در استان مازندران، بیان کرد: 428 کتابخانه در کانون های فرهنگی هنری مساجد استان راه اندازی شده است که از این تعداد، 328 کتابخانه مخزن دار و مابقی باز هستند.