
کرامت ارزش و مرتبه انسان ها را بیان می کند
حجت الاسلام «یدالله غلامی» در گفت و گو با ستاد ارتباطات رسانه ای فهما از استان مازندران ضمن تبریک دهه کرامت و مبارک بودن آن بر همه دوستداران و ارادتمندان خاندان عصمت و طهارت(علیهم السلام)، گفت: درباره کرامت، احادیث و روایات بسیاری وجود دارد.
رییس عقیدتی سیاسی انتظامی مازندران اظهار کرد: خدای تبارک و تعالی درباره خلقت و آفرینش انسان فرموده که «ما، تاج کرامت را بر سر بنی آدم قرار دادیم» و این، کرامت ذاتی است که خدا، انسان را موجودی برتر و بخشنده تر از موجودات دیگر، انتخاب کرد.
حجت الاسلام غلامی بیان کرد: در آیه ای از قرآن می خوانیم که « لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسانَ في أَحْسَنِ تَقْويمٍ» و این آیه نیز والایی مقام انسان را نشان می دهد.
وی ابراز کرد: تمام ظرفیت ها را خدا به انسان، عطا کرده و این کرامت برای مومن، مسلمان و موحد نیست و تمامی انسان ها و فرزندان آدم با کرامت، آفریده شده اند.
کرامت به دو بخش کرامت ذاتی و کرامت اکتسابی تقسیم می شود
حجت الاسلام غلامی کرامت را به دو بخش کرامت ذاتی و کرامت اکتسابی، تقسیم کرد و افزود: کرامت ذاتی برای تمام بنی آدم و برتری و ظرفیت فرزندان آدم برای این کرامت است.
وی گفت: کرامت اکتسابی به خود انسان بر می گردد که این مهم را با ایمان به خدا، توحید و همراهی با خاندان عصمت و طهارت(علیهم السلام) و دلسپردگی به آن بزرگوران با هدایت، کسب می کند.
حجت الاسلام غلامی اظهار کرد: بخشندگی یکی از اقسام کرامت اکتسابی است و کریم به شخصی، گفته می شود که از یک جهت، دست گشوده و از جهت دیگر بخشنده باشد که بیشتر ائمه معصومین(علیهم السلام)، ویژگی کرامت را داشتند و برخی نظیر امام حسن مجتبی(علیه السلام)، کریم اهل بیت(علیهم السلام) و حضرت معصومه(سلام الله علیها)، کریمه اهل بیت(علیهم السلام)، شهرت و معروف بودند.
وی، گشاده دستی و بخشندگی را یکی از اوصاف اکتسابی برای بنی آدم دانست و بیان کرد: در دهه کرامت به ویژه به مناسبت میلاد مسعود حضرت معصومه(سلام الله علیها) و حضرت امام رضا(علیه السلام)، امام هشتم شیعیان، آن دو بزرگوار به خصلت پسندیده و حسنه گشاده دستی و بخشندگی، معروف هستند.
حجت الاسلام غلامی با بیان اینکه اشخاص زیادی حتی از غیر مسلمانان نظیر مسیحیان به حضرت ثامن الحجج(علیه السلام)، متمسک و متوسل شدند و حاجات خویش را دریافت کردند، ابراز کرد: ضامن شدن آن حضرت برای یک آهو و نجات آن از دست شکارچیان، مواردی از گشاده دستی و بخشندگی آن امام همام به شمار می آید.
وی گفت: دلیل نامگذاری برخی از زمان ها نظیر دهه کرامت، الگوگیری از اوصاف پسندیده ائمه معصومین(علیهم السلام) و عمل به منش و رفتار آن بزرگواران است و باید نهایت بهره را از این دهه و فرصت برد.
حجت الاسلام غلامی، برنامه های روشنگری با محوریت گشاده دستی و بخشندگی و کرامت همچنین کمک به نیازمندان را از جمله برنامه های عقیدتی سیاسی انتظامی مازندران برشمرد.