عضویت بیش از 125 هزار نفر در کانون‌های مساجد مازندران/ایران قوی یک محک برای حضور سلایق مختلف بود
عضويت بيش از 125 هزار نفر در کانون‌هاي مساجد مازندران/ايران قوي يک محک براي حضور سلايق مختلف بود

عضویت بیش از 125 هزار نفر در کانون‌های مساجد مازندران/ایران قوی یک محک برای حضور سلایق مختلف بود

حجت الاسلام نعمتي قرا با اشاره به اينکه 125 هزار و 166 نفر عضو کانون هاي فرهنگي هنري مساجد ديار علويان هستند از ايران قوي به عنوان محکي براي شرکت سليقه هاي مختلف ياد کرد.
شناسه خبر : 25769 تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ زمان انتشار : ۱۲:۰۱

به گزارش ستاد ارتباطات رسانه ای (فهما) از استان مازندران: حجت الاسلام «رجب نعمتی قرا»، امروز (16 اسفند) در نشست خبری ویژه سالروز تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد گفت: ارتقای فرهنگ، ارزش های اسلامی و آرمان های امام خمینی(رحمت الله علیه) در آستانه 28 و امین سالگرد تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد همچنان مورد توجه ویژه است.

 

سرپرست ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد مازندران اظهار کرد: فلسفه تشکیل کانون های فرهنگی هنری مساجد به سال 72 برمی گردد و حتی قبل از آن که مقام معظم رهبری(مد ظله العالی)، تذکراتی درباره تهاجم و شبیخون فرهنگی دادند و در جوار مسجد، کانون های فهما، تاسیس شد.

وی بیان کرد: یکهزار و 176 کانون فهما در اقصی  نقاط مازندران، تشکیل شدند که از این تعداد، 714 کانون در روستاها و به عنوان کانون های فرهنگی هنری روستایی به شمار می آیند و مابقی کانون های فهمای شهری هستند.

 

حجت الاسلام نعمتی قرا، 32 مسجد در سال جاری با توجه به ایام کرونایی و فعالیت های فرهنگی در بستر مجازی درخواست تاسیس  کانون های فرهنگی هنری در استان مازندران دادند، ابراز کرد: 125 هزار و 166 نفر عضو کانون های فرهنگی هنری مساجد دیار علویان هستند.

 

وی گفت: کمک های مومنانه به خانواده های کم برخوردار، توزیع گوشت گرم بین خانواده های نیازمند به صورت متمرکز که قریب دو تن در یکهزار و 200 بسته در هر مرحله که چهارمین مرحله آن در فردا، صورت می گیرد از جمله فعالیت های ویژه در سال جاری و همچنین از شیوع ویروس کرونا تاکنون محسوب می شوند.

 

حجت الاسلام نعمتی قرا با اشاره به اینکه 522 کانون فرهنگی هنری مساجد مازندران، موفق به دریافت مجوز الکترونیکی شدند و مابقی تا پایان سال و سال آینده مجوز الکترونیکی را دریافت خواهند کرد، اظهار کرد: تمام مراحل آن در بستر فضای مجازی، صورت می گیرد و این از افتخارات ستاد هماهنگی کانون های فهما به شمار می آید که با توجه به شیوع ویروس کرونا و تغییر سبک زندگی و سبک کارهای فرهنگی و اداری، کانون های در فضای مجازی می توانند مجوز های خود را به صورت الکترونیکی، دریافت کنند.

 

وی بیان کرد: رقابتی دوستانه در سال گذشته به نام فهمای یک و در سال جاری به نام ایران قوی بود که در سال گذشته، 29 کانون فرهنگی هنری مساجد مازندران، حائز رتبه های خوب و ممتاز کشوری شدند.

 

حجت الاسلام نعمتی قرا ابراز کرد: ایران قوی، مجموعه فعالیت هایی است که بچه های کانون های فهما در دل مسجد می توانستند در رشته های مختلف نظیر آفرینش های ادبی، گروه سرود، نمایش با آیتم های مختلف و در نظر گرفتن تمام ذائقه ها، شرکت کنند و دستاوردهای خویش را در نمایشگاه بزرگ ایران قوی به نمایش عموم بگذارند و محکی برای شرکت سلیقه های مختلف بود.

 

وی برگزاری مسابقه مدهامتان را یکی از فعالیت های قرآنی کانون های فرهنگی هنری مساجد بیان کرد و گفت: در تفسیر قرآن، استان مازندران در تفسیر جزء هشت با 948 نفر شرکت کننده در ردیف سه استان برتر کشور، قرار دارد.

 

حجت الاسلام نعمتی قرا به طرح هر مسجد یک خبرنگار اشاره کرد و افزود: تولید حدود 912 خبر از دل مسجد یکی از خروجی های خوب اجرای این طرح در استان مازندران است.

 

وی اظهار کرد: طرح جدیدی در سال جاری به عنوان سه شنبه های تکریم در حال اجرا در تمام کشور است که امام جماعت، ارکان و اعضای کانون از مقام شامخ شهدا، تجلیل می کنند و این طرح با استقبال خوبی در کشور، روبرو شد.

 

حجت الاسلام نعمتی قرا بیان کرد: طرح شنبه های کتاب با توجه به دغدغه های مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) جهت مطالعه و کتابخوانی بین دو نماز مغرب و عشا توسط امام جماعت و یا یکی از اعضای کانون فرهنگی هنری مساجد در حال اجرا است که مختصری از یک کتاب خوانده شده برای تمام نمازگزاران، توضیح داده می شود.

 

وی به شرکت 600 نفر از کانون های فرهنگی هنری مساجد مازندران در ایران قوی و بخش رواق کتاب در خلاصه نویسی کتاب اشاره کرد و افزود: 600 نفر، کتاب های مختلف با مضامین فرهنگی، قرآنی، آموزشی، احکام، اعتقادی، رمان و مذهبی را خواندند و خلاصه کردند که این امر، سهم مهمی درباره مرتفع شدن یکی از دغدغه های مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) درباره وضعیت کتاب و کتابخوانی در ایران و اشاعه فرهنگ مطالعه و کتابخوانی دارد.

 

حجت الاسلام نعتمی قرا ابراز کرد: 34 کانون فرهنگی هنری مساجد  دیار علویان به عنوان کانون های کارآفرین، معرفی شدند که کانون شهید گرائیلی خرماکلا قائمشهر با ایجاد 200 شغل به عنوان کانون فهمای کشوری بسیار خوب درخشید و کانون های فهما شهید بهشتی بابل و سمچول بهشهر نیز از جمله کانون های فرهنگی هنری موفق کارآفرین در مازندران به شمار می آیند.

 

وی گفت: برگزاری مسابقات کتابخوانی سراسری نظیر مادران قرآنی و زنی که پیامبر بود با شرکت بیش از 800 نفر از مازندران در این مسابقات یکی دیگر از موارد ترویج کتابخوانی و انس بیشتر با کتاب بود.

حجت الاسلام نعمتی قرا اظهار کرد: امضای تفاهم نامه با هلال احمر و همچنین موسسه حضرت خدیجه از جمله مواردی است که بیانگر تعامل ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد با نهاداهای دیگر است.

 

وی بیان کرد: روستاهای بالای هزار نفر جمعیت و تمام مساجد شهری می توانند کانون های فرهنگی هنری مساجد داشته باشند که امید است با همکاری دستگاه و ادارت دیگر به ویژه ادارات تبلیغات اسلامی و اوقاف و امورخیریه و همچنین بسیج محلات، تمامی مساجد واجد شرایط لازم در آنها، کانون های  فهما تشکیل شود.

 

حجت الاسلام نعمتی قرا ابراز کرد: افتتاح کانون جدیدالتاسیس در بابلسر، دیدار با آیت الله «محمدباقر محمدی لایینی»، نماینده ولی فقیه در مازندران و تجلیل از فعالین فرهنگی در بحث فهما و ایران قوی، افتتاح کتابخانه و تجهیز کتابخانه های منتخب و فعال، دیدار و گفت و گو با خانواده شهدا، شرکت در برنامه رادیویی صدا و سیمای استان از جمله برنامه های ستاد فهما دیار علویان جهت نکوداشت 18 اسفند، سالروز تشکیل کانون های فرهنگی هنری مساجد هستند.